Ефекат вакуума на целулит и сагоревање масних наслага!

Шта је и како настаје целулит? Сметње у циркулацији, односно слабљење циркулације крви и лимфе, а тиме и успорено избацивање токсина једне су од главних узрока нежељених промена коже и поткожног ткива. У њему се гомилају штетне материје које настају у процесу метаболизма. Ово се првенствено односи на промене структуре колагена и продирања масног ткива ка вишим слојевима. Ћелије везивног ткива бујају, па се везивно ткиво прекомерно увећава, а последица је тзв. поморанџина кора или целулит.
Значи : лоша циркуација има за последицу нагомилавање токсина у поткожном ткиву. Токсини уништавају колаген а масно ткиво продире на његово место, затим се везивно ткиво увећава и ствара неравнине познате као целулит.

 

Вакуум ефекат за циљ има управо реверзибилни процес. Наиме у вакууму се на кожи стварају кружни набори у којима вакуум повећава растегљивост везивног и ширење капилара. Капиларна циркулација је повећана и доток кисеоника у масна ткива. Убрзава се оксидација масних киселина а тиме и топљење масти. Повећањем растегљивости везивног ткива убрзава се и проток лимфе, па самим тим елиминише се вишак течности и штетних метаболита. Ови процеси подстичу и синтезу колагена и олакшавају метаболизам масти. Резултат је боље обликовано тело и глаткија кожа.
Због свог вишеструког дејства, вакуум терапија се користи у антицелулит третманима, али и као самостална релакс метода.
Уједно радите на својој фигури, подмлађивању коже и поспешивању општег здравља и расположења.

Због више уложене енергије током тренинга, сагорева се дупло више калорија него при стандардним тренинзима, зато је и ефекат мршављења бржи.

Вакуум масажа се не препоручује:
– код особа са нестабилним повишеним крвним притиском
– код особа са проширеним венама и тромбозом,
– код срчаних обољења и сл.

Уз исправну исхрану, детокс воде и комбинацију вакуум тренинга са рол-масажама, ефекат је комплетнији, ви пуни енергије и задовољнији а тело млађе и лепше. Свакако се треба придржавати општих смерница.

Опште смернице у здравој исхрани!