ИНФРАЦРВЕНА СВЕТЛОСТ

Страшно звучи је л’ да?Инфрацрвена светлост је електромагнетно зрачење које се емитује на таласним дужинама у распону од 750nm до 3mm. Зрачење инфрацевене светлости на фреквенцијама изнад 1mm таласне дужине су јака и могу бити штетна. Видљива инфрацрвена светлост се емитује до 1 mm и људи је осећају као топлоту.

ЗАШТО ЈЕ ДОБРА?

Инфрацрвени зраци на нижим фреквенцама имају примену у wellness-у, саунама, медицини итд. Наиме подижу телесну температуру организма за 2-3 степена, што помаже у борби тела са патогеним микроорганизмима и узрочницима инфекција. Инфрацрвена дубинска топлота лечи и опушта мишиће и тетиве, подстиче изградњу костију, уклања бол, оживљава кожу, регулише крвни притисак, подстиче метаболизам, крвоток и срчани мишић, делује позитивно на пробаву, на енергетске центре, активира имуни систем и релаксира организам.
Инфрацрвена светлост у Фигура Фит салону је ниске фреквенце, пружа угодан осећај топлоте што обезбеђује бољу циркулацију крви, разградњу штетних материја (масти, токсина, целулита, тешких метала) и њихово ефективно избацивање кроз кожу.
Инфрацрвено зрачење подстиче добро расположење изазвано излучивањем ендорфина, хормона среће.

Изузетно је корисна и ефикасна:

– у превенцији, ублажавању или отклањању снажно изражених симптома замора, напетости, болова и тегоба у појединим деловима локомоторног апарата,
-доприноси бржем и потпунијем опоравку и обнаваљању спортских способности после напорног тренинга или такмичења,
– повећава отпорност организма на вирусна и бактеријска обољења,
-у програмима регулисања телесне масе, подржава брже топљење прекомерних масних наслага.
– побољшава микроциркулацију, убрзава размену материја, прерасподелу крви, убрзава оксидативно регенеративне процесе, појачава знојење и излучивање продуката метаболизма (млечне и мокраћне киселине и др.),побољшава фунције коже и др.

 

Инфрацрвена светлост је сигурна за највећи број корисника, али треба бити на опрезу уколико имате јако висок крвни притисак који је нестабилан, и срчану инсуфицијенцију. Како инфрацрвена светлост исушује кожу, морате се редовно мазати хидрантним кремама, а особе са атопијским или контактним дерматитисима морају бити на опрезу.